Massages

hotstones

Voetreflex

Een voetreflexmassage helpt om het lichaam te ontspannen en helpt daarmee om eventuele blokkades te verwijderen en energiedoorstroming te bevorderen, waardoor lichaam en geest weer in evenwicht raken.

Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een algehele wel bevinding van het lichaam en zorgt voor een betere doorbloeding van onze bloedvaten.

Dit heeft als gevolg dat afvalstoffen beter naar uitscheidingsorganen kunnen worden afgevoerd.

Deze ontspannende voetreflexbehandeling duurt 20 minuten, hierna ga ik verder met een hotstone massage.

 

Hotstone massage

Wat is het?
Hotstone massage is wat de naam al zegt: masseren met warme stenen. Een eeuwenoud ritueel dat tegenwoordig vooral gebruikt wordt als basis voor ontspanning.
Door met warme stenen te masseren en deze op de huid te leggen dringt de warmte van de stenen door in de spieren en verlicht het zowel lichamelijke als geestelijke spanningen.

Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het voert afvalstoffen af, werkt ontgiftend, bevordert op aangename wijze de doorbloeding, het weefsel krijgt meer zuurstof en voedingstoffen en de orgaanfuncties worden gestimuleerd. Daarnaast  harmoniseert het de energiestromen en brengt hierdoor lichaam en geest meer in balans.

Hoe werkt het?
De massage met de warme stenen wordt op de onbedekte huid uitgevoerd. Het lichaam wordt ingesmeerd met (etherische) olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door het gewicht van de stenen wordt er ook een lichte druk gegeven.

De stenen die ik gebruik zijn vulkanische basalt stenen uit Tibet. Basalt is gestolde lava. Deze bijzondere stenen hebben een grote dichtheid en bevatten een hoog percentage aan ijzer en magnesium. Het ijzer zorgt ervoor dat de stenen warmte extra lang vast kunnen houden en geleidelijk weer afgeven. Van magnesium wordt gezegd dat het helende krachten heeft. De door mij gebruikte stenen verhogen de vitaliteit en harmoniseren de energiestromen en brengen hierdoor lichaam en geest meer in balans.

De hotstone massage draagt hiermee bij aan een positief zelf herstel van het lichaam.

Problemen worden niet alleen als lastig gezien maar ook als lessen en groeikansen.

Ik kan mij ook intuïtief af stemmen, zodat je meer inzichten kan krijgen wat er nu echt speelt.

Voor wie?
Hotstone massage is vooral voor degene die lekker wil relaxen en nieuwe energie nodig heeft. Daarnaast is het vooral geschikt voor mensen met gewrichtsproblemen, spierproblemen, rug- en nekklachten, zenuwpijnen, slechte doorbloeding, hormoonklachten en bij spanningen en stress.

Er zijn enkele situaties waarbij het ontvangen van een (hotstone)massage niet wenselijk is, zoals (zeer) hoge of lage bloeddruk, hartklachten, koorts, ernstige nierproblemen en kanker.

 

Metamorfosemassage

Deze massage wordt in stilte gegeven. Het is een zachte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd. Het nodigt als het ware het lichaam uit om aan het werk te gaan, daar waar nodig. Het brengt je in contact met de mogelijkheden in jezelf.
De voeten staan voor “beweging” hoe beweeg je je in het leven. Met de massage wordt de aanwezige (eventueel geblokkeerde) energie weer in beweging gebracht.
De handen staan voor “handelen” het in praktijk brengen, gaan doen. Het leren hanteren van gevoelens die los komen en dat wat in beweging is gebracht omzetten in handelen.
Het hoofd staat voor “denken” ; bewegen en handelen komen hier samen. We kunnen de dingen geestelijk verwerken en weer op een rijtje zetten, waardoor beslissingen genomen en keuzes gemaakt kunnen worden.

 

mind-body-spirit

 

 

Terug naar bovenTerug naar boven